~ThAnx 2 aLL bLoGgErS~

Alhamdulillah, akhirnya penat lelah setelah 4 tahun telah berakhir,,
baru2 ni ak telah berkonvokesyen!!!
iaitu pada 1 Disember 2012... (^_^)
owh yeah,,,,hehehehe...
selama 2 hari 1 malam di Kuala Terengganu,,,dan bermalam di Homestay De Budget, Teluk Ketapang
tapi, hanya dapat jumpa kawan2 sekejap sahaja,,huhuhuu...
apa2 pun, aku berpuas hati dapat berjumpa dgn mereka semua..(^_^)
juz beberapa org yg xdpt hadir atas sbb2 yg tertentu...
TAHNIAH DIUCAPAKAN KEPADA SEMUA RAKAN-RAKAN ESPECIALLY TO SMSK(PP)
sekarang kami semua adalah alumni UNISZA... (*_^)


~with my lovely dad... (^_^)




~sedih tol xdpt buat kat dewan di universiti, tp buat kat Stadium Tertutup Gong Badak... :'(


~Canselor Unisza, Sultanah Terengganu (^_^)



~with Kak Ema, the eldest sister in our class.. (*_^)v


~the "three musketeers"...hehhehehe


fuhh.....tahun 2012, merupakan tahun terakhir aku sbg seorg pelajar UniSZA..
bru je habis intern hujung julai lalu,,,
terlalu byk kenangan sepanjang bergelar pelajar UniSZA..
ke semua kenangan itu akan dijadikan sbg pengalaman dlm hidupku..hahaha
wow! drama la pulak...(^_^)
ok la, jom kita imbas kembali kenangan tersebut,,,ahaks,,,
oh...............i miss all of the moment......:-(
(^_^)v

 ha! amacam? cute tak kitaorg time ni? ngeee.... ;-)

yg ni geng budak rmh sewa aku n Puan Hasni... (^_^)

ermmm,,tu je la setakat ni....
continue next time...
akhir kata, SELAMAT BERPUASA....
(^_^)

morning everybody!!! (^_^)
long time no see ha??
actually I'm a bit busy...almaklumlah final year student..
so mmg busy la...byk xciment need to finish it..
then I have my final project..
It is a little bit difficult, but i know, I can do it..
wish me luck...
and today, i would like to promote my page...
this page is part of my xciment or group project
we sell variety items from terengganu..
those who like to buy it can visit our page and blog
here are the links:
page : facebook

fuhh,,,fuh,,,mcm dh berabuk dh blog ni,,
dah lama tak buat entry baru. So hari ini nak cite kat korang pasal "Hasil Menuai".
actually bukan menuai padi, tapi kan "menuai" buah jambu..hahaha
kali ni kitaorang dapat petik buah yang banyak dan merah..
wow! memang best la..
jadi korang tengoklah hasilnya ni..
(^_^)

gambar last ni cuba perhatikan, macam bentuk apa?
(^_^)


oppsss...terkejuz lak bile tgk tajuk tu...hehehe...
actually.................................
hari ini aku terbaca satu article yg menarik,,,
hehehe,,,mngenai COUPLE...
as we know,,,ramai yg kata COUPLE ITU HARAM,,,
tapi kalo korg baca ni msti pikir balik,,,
jadi terpulang pada korg nk percaya atau tak,,,
kerana itu hak masing2,,,
tp dissbkn ni adalah link dari FACEBOOK,,,,
mybe juz mrk2 yg ad fb r boleh bace,,,


http://www.facebook.com/notes/hidayah-rosni/couple-bkn-zina-untuk-mmahami-erti-sbenar-zina-hati-serta-c0upleslmt-sabar-mmbce/195413247168899

so,,,renung-renungkanlah dan selamat beramal,,,(^_^)


sempena MOTHER'S DAY hari ini,,

ramai lak yg wish HAPPY MOTHER'S DAY...

so,,apa lagi?? aku pn nk wish gak,,,

hehehehehe

HAPPY MOTHER'S DAY TO MY LOVELY MUM...

PUAN HAJAH ZARINAH BINTI SAID..

I,,,LOVE YOU SOOO MUCH MUM...

(^_^)


Firstly, aku nk minta maaf pada semua kawan2,,,dan kpd sesiapa pn yg terlibat
secara langsung dan tidak langsung...
hari ini aku nk bercerita sikit pasal ADAB DAN EGO.
bak kata seorg kwn aku ni...
"Kalau kita ni pandai, cantik, tapi xada adab/akhlak maka x cantiklah semuanya."
tp mmg betullah apa yg dia kata tu...
aku bukan nk menjatuhkan sesape, tp sbg kawan bkn ke kita kena saling menasihati kan?
kalau org yg paling dekat pun susah nk nasihat susahlah kan?
adab ni macam2 jenis yg kita tahu,,,
adab dgn ibu bapa, guru, rakan2, dll
tapi kalau kita boleh beradab dgn ibu bapa kita, knp kita xboleh beradab dgn guru2 kita?
rakan2 kita?
janganlah kita memilih kawan yg tertentu je kita nk beradab kn?
Lastly, pasal EGO...
susah sangat ke kita nak MINTA MAAF dengan ucap TERIMA KASIH?
bagi aku, selagi kita ini hidup bermasyarakat,
selagi itulah ada kesalahan2 yg kita lakukan secara
langsung atau tidak langsung,,,
jadi kata "MAAF DAN TERIMA KASIH" itu penting,
perkataan itu xakan menjatuhkan pun maruah seseorang...
renung2 kan lah dan selamat beramal...
(^_^)